Přístav 69 - Úvodní stránka



774 696 059
10.00-18.00h

775 651 220
18.00-23.00h

Aktuality



Proč se ty lidi bouří?

25.3.2012

Přemýšlel jsem o tom, proč lidé začínají být nespokojení s vládou v naší krásné zemičce. Člověk by řekl, že jsme se dostali do situace, kdy občané hledají změnu. Ale jakou? Trochu mi to připadá, že tady pořád straší bolševik a lidé mu neustále skáčou na lep. Češi se zkrátka asi neumí rozhodovat sami a neustále k tomu potřebují nějakého prostředníka. Kupují levné potraviny, oblečení a vše, co jen zavání nějakou slevou, nehledíc při tom na kvalitu. Když si my nedovolíme komfort, tím pádem se nemůžeme divit, že ho nedostáváme ani od našich zmocněnců na radnicích a ve vládě.

Ztotožňujeme se s tím, co si kdo myslí. Nežijeme svůj vlastní příběh, ale ten, který nám předkládají, že máme žít. A náš vlastní život? Ten se pohybuje téměř výlučně ve vzpomínkách nebo v očekáváních, v neustálém posuzování a přemýšlení o minulosti, nebo v barvitém představování si budoucnosti. Nejsme ochotni přijímat přítomný okamžik. Toto nutkání u nás vzniká, protože minulost nám dává pocit sounáležitosti a budoucnost nám slibuje spásu. Obojí je hloupost. Pokud se náš život nachází v nepořádku, tak jenom proto, že jsme ještě nezačali akceptovat řád přírody a sami sebe. Teď, v tuto chvíli!

Jestliže se necítíte svobodní, tak jenom proto, že jste se ještě nepřiznali ke své vlastní svobodě a čekáte, až vám ji někdo daruje. A to se načekáte!!! Co tedy s tím? Je potřeba být k sobě zodpovědný a dělat vždy činy, které jsou se mnou v souladu. Nikdy nekoupím nic, s čím nesouhlasím, nikdy neudělám nic, s čím nesouhlasím a nikdy nevolím toho, koho neznám.

Moc je v našich rukou!

Váš šaman Pavel Švarc










« Zpět

©  2011  Přístav 69   Powered by Constructor system